Да не забравя и глухарчето като част от пролетната зелена салата, защото той е стимулатор за преработка на мазнините, а също се смята и за "чистач" на кръвта.
Вкусът на листата на глухарчето е леко горчив, но не е лошо когато салатата има и лек пикантен вкус.
4 коментара:
Ехе, и при мен темата е за глухарчето...нали е навсякъде около нас тия дни !!
Дария,
харесва ми идеята ти за пролетните растения и приложенията им в кулинарията.
Чудесни снимки и обяснения.
Поздрав и приятни почивни дни, Диана
Дари, много е пролетно в твоя блог. :) Много красиви снимки и интересни неща споделяш. Аз съм насяла много билки и подправки тази пролет да видим кое ще оцелее. :))
Хубава седмица!
Браво на вас! Нека храната, която приготвяте да е вкусна и полезна!
Поздрави!
Публикуване на коментар