неделя, 24 януари 2010 г.

Тутманик


Продукти:1кг брашно,20гр мая,250-300 гр краве сирене, 3 яйца и малко олио или масло.
Приготовление:
Пресяваме брашното, правиме по средата кладенче и натрошаваме маята,прибавяме щипка сол и захар, добавяме постепенно хладка вода- така замесваме тестото и го оставяме да втаса.
Разбиваме яйцата, натрошаваме в тях сиренето и разбъркваме добре.
Втасалото тесто разделяме на 4 части. Първата овалваме в мазнината и разточваме на кора с диаметъра на тавичката като я поставяме на дъното и.
Разточваме една по една и останалите части от тестото, разстиламе върху всяка една от тях плънката от яйцата и сиренето и навиваме на руло. Всяко руло нарязваме на парчета с дебелина около 7-8 см и ги подреждаме в тавичката върху тестената кора изправени така, че да се вижда плънката.
След като подредиме всички парчета оставяме тутманика да втаса и печем около 1 час в умерена фурна.

4 коментара:

di_ani каза...

Дария,
обичам тутманик -
а твоят е страхотен!
Успешна нова седмица, Диана

Daria каза...

Благодаря ти!
Диани, желая ти щастие!

Toni каза...

Чуден тутманик, Дария!

Спорна и усмихната седмица :)

Temenuzhka Petrova каза...

Дария,много вкусен изглежда тутманика!Аз обичам тутманик и изобщо всичко,което е соленичко и има сирене в него:)))Приятна вечер и хубава седмица!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails