събота, 18 юли 2009 г.

Пахистахис


Моя Пахистахис - няма вид на храст. Представлява едно извито кланче с два цвята- ограмни и прекрасни.

Пахистахис - от гръцки означава "Дебел клас", което много подхожда на този невероятен цвят. Пренесено е от Перу. Обича светлината, топлината и влажния въздух.Цъфти почти през цялата година. Благодаря на Мария , че сподели с мен за това цвете. Харесвам го много.

7 коментара:

Aquawoman каза...

Много е красиво :) А листата му са като плисирани :)

Daria каза...

Наистина невероятно е:)

Maria каза...

Хехех тия листа дето се виждат са от някаква палма. На пахистахиса са обикновени :)

Daria каза...

Права си Мария, листата които се виждат отзад са на палма.Моя пахистахис представлява едно клонче с два цвята- доста е странно.Мисля да го пресаждам в по-голяма саксия.Прочетох как става- не трябва да се маха пръстта около централния корен.Хубаво настроение!

Maria каза...

Дари, в долния пост ти сложих един линк за една цветна енциклопедия. Там като се поразровиш има и за пасихистахиса. Иначе аз имам два големи вече храста, които порастнаха много бързо. искат само много вода и много слънце. Общо взето това им е грижата. Стават огромни храсти ако имаш място, ако не поочупваш връхчетата от някой прешлен, потапяш във вода ( само да не е лятото, тогава не се хващат). Моя единия е на доста години храста и след време го орязах доста изкъсо, почти до дъно. Оттам изникна нов стрък, който тръгна на нова сметка да цъфти. По едно време му бяха станали едни бледи листата... бледо жълто-зелени...това беше пролетта, помислих,че нещо му липсва, ама след като изялзаоха цветовете и прецъфтяха, новите листа си излязоха нормално зелени. Сега е ОК. Това е малкия храст пролетта имаше 7 цвята наведнъж, голяма красота е...сега порастна още и вече му е тясно а не спира да цъфти :)

Daria каза...

Здравей Мария!
Благодаря ти,че ми разказа най-подробно за това цвете. На майтап засадих моето кланче- малко с малко коренче,смятах, че мяна да стане,използвах съвсем малка саксийка.А то стана истинско чудо.Израстна един дълъг клон,който смятах да изхвърля, но той цъфна фантастично. Много е смешно, но и много красиво.Смятам да го прережа есента- може да пусне и други клончета и да придобие форма!Благодаря пак и хубава седмица!

Lúcia каза...

Olá Daria,
I'd had a lot of this kind of flower in my garden. Here in Brazil it's called "shrimp", because of its shape.
Nice shots,
Bye,
Lúcia

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails