понеделник, 8 декември 2008 г.

Торта за празничната трапеза

Тази торта е много лека и вкусна.Тя се изпълнява лесно и може да се гарнира с различни плодове,сметана или да се залее с шоколад, може и с карамел.Гарнирането зависи от различните предпочитания и случаи.
Продукти за блата: 4 яйца,10 с.л. захар, 9 с.л. брашно, 1 бакпулвер, ванилия.

Продукти за крема: 1 литър прясно мляко,10 с.л. захар,3 яйца, 5-6 с.л. брашно, ванилия, 50 гр краве масло.

Приготовление: Блатът се приготвя като : 1. Разбиваме яйцата и захарта до побеляване. 2.Размесваме бакпулвера,брашното и ванилията.3.Прибавяме постепенно сухата брашнена смес към разбитите яйца при непрекъснато бъркане до получаване на гладка еднородна смес.4.Изсипваме сместа във форма за торта ,която е предварително намазана с олио и печеме около 20 минути.


Приготвянето на крема :1.Загряваме прясното мляко със захарта докато тя се стопи напълно.
2. Разбиваме яйцата със брашното до получаването на гладка смес.
3.Прибавяме при непрекъснато бъркане яйчената смес към млякото.
4. Сваляме от котлона. Добавяме ванилията и маслото като разбъркваме много добре докато маслото се стопи.

Приготването на тортата става по следният начин: 1. Разрязваме изстиналия блат на две части с остър нож или с конец.Изсипване част от крема върху едната част от блата и тъй като нашата торта в случая е бананена затова поръсваме отгора с парченца ситно нарязан банан , покриваме с другата част от блата , леко сиропираме с няколко лъжици захарен сироп или бананов такъв. Покриване с другата част от крема. Хубаво разнасяме крема. Оставяме тортата да истине добре и украсяваме с парченца банан, сметана и ръсиме със шоколадови пръчици или кокос.

Няма коментари:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails