неделя, 22 февруари 2009 г.

Врачанския Балкан






Природен феномен, величие и красота или просто скали осипани с дървета, треви и цветя отразяващи разноцветна светлина в околните езера и реки. Проходът "Вратцата"-уникално местенце за отмора и релаксация. България изобилства с подобни природни кътчета,но дали имаме време да спрем забързания си ритъм на живот и да погледаме неръкотворното, да вдишаме дълбоко свежия въздух и да се отпуснем на меката трева до искрящия поток.

Водопада "Скакля"



Високо над град Враца от височина 140м се спуска водопадът "Скакля". През пролетта водата е много бурна и силна. Вижда се как пада от центъра на града и е много живописно. Повече за тази природна забележителност можете да прочетете тук.

Медени сухарчета


Продукти: 2 яйца,30 г разтопено краве масло,50г мед,1 ч.ч. захар 1/2 ч.л.сада за хляб, 1ч.л. канела,1с.л.какао,1 кафена чаша смлени орехи,3ч.ч. брашно.
Приготвяне:Яйцата се разбиват със захарта до побеляване. Прибава семаслото медът, содата, канелата, орехите,какаото.Разбърква се добре и се добавя брашното. Замесва се тесто, което се разделя на 3 топки. Правят се суджучета дълги колкото тавата. Пекат се в тава намазана смасло , в умерена фурна.Нарязват се на филийки с дебелина до 1см още докато са топли. Като изстинат стават хрупкави и много вкусни.

"Кити"


Бродерия за една вечер.

петък, 6 февруари 2009 г.

Бързи кексчета


Продукти: 5 яйца,1 ч. чаша захар,1/2 ч.ч. олио,2ч.ч.брашно,ванилия, бакпулвер, 1ч.чаша нарязани орехи.
Приготовление: Разбиват се яйцата със захарта до побеляване. Прибавя се мазнината, като леко се бърка ,брашното,бакпулвера,ванилията.Всичко се разбърква добре,изсипва се в тава намазана с масло и поръсена с брашно.Отгоре са ръси с нарязаните орехи и се пече в умерена фурна.След като се изпече се ръси с пудра захар и се оставя да изстине. След това с помоща на чаша или кръгла форма се изрязват кексчета. Това е. Да ви е сладко.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails